Dinsdagavond 5 februari waren initiatiefnemers van projecten die deel hebben genomen aan de burgerbegroting bijeen om over de voortgang van hun projecten te vertellen.

Afgemeld hadden:
Buurtcoaches ( Alet / Hugo)
Erik Wennet (Gemeente Emmen)
Johan Tetteroo (KNHM)
Carolien Brugman (Oranjefonds)
Egbert Groeneveld (Drenthe College)

Projecten:
Afwezig: Evelien Koning (Allabout Dance)
Verder waren alle projecten aanwezig.

Beleeftuin
Stuk grond omtoveren met fruitbomen geurende bloemen met mooie kronkelende paden. Hier willen de vrijwilligers ook een stukje educatie en de brede school bij betrekken. Men heeft de voorkeur voor de plek waar vroeger de oude Kubus heeft gestaan. Op die plek zouden ze midden tussen het sociale gebeuren zitten zoals de Schans, Noorderbrug enz. Verder werd er nog besproken of zij er ook een soort van koffiehuis willen bij plaatsen, daar werd positief op gereageerd. Meer vrijwilligers zijn hard nodig.

Cultuurhuis
Het cultuurhuis is op dit moment nog in Pand88, voorheen Op eigenhoutje, en organiseert daar iedere eerste van de maand een open podium. De toegang daarvoor als bezoeker is 5 euro. Er is een groep van drie vrijwilligers, dus ook zij zoeken nog mensen om te helpen, bijvoorbeeld folders rond brengen en allerlei hand- en spandiensten.

Dierenweide Houter Oase
De dierenweide heeft een PowerPoint presentatie gegeven waarmee zij lieten zien wat hun bedoelingen zijn. Er zullen hoofdzakelijk kleine dieren geplaatst worden met veel beplanting. Er zullen dagelijks mensen van de groep aanwezig zijn om het een en ander in de gaten te houden. Voor de nacht zal er een uitgebreid camerabewaking worden geplaatst. Ook hier heeft de plek van de oude Kubus de voorkeur.

AED project
In het kader voorkomen is beter dan genezen blijkt dat zij al een heel eind gevorderd zijn en nog de wijk door willen met politie, brandweer, ambulance om te kijken wat de beste plekken zijn voor de AED’s. Ook werd aangegeven dat op dit moment in het winkelcentrum twee van deze apparaten hangen, bij de Jumbo en de Lidl. Zij zijn op zoek naar meer mensen die willen leren te reanimeren dit zullen ze gaan doen in samenwerking met de GGD Drenthe. Dus mensen meldt u aan voor deze training het kan levens redden.

Beweegtuin
De beweegtuin heeft alles rond met de gemeente en kan aan de gang. Deze beweegtuin komt op een stuk groen tussen de twee flats aan de Lemzijde hier komt ook een jeu de boulesbaan bij. Alles zou in een paar maanden gerealiseerd kunnen zijn aldus de woordvoerder van deze groep.

Wijkexpeditie Emmerhout energieneutraal
Emmerhout is aangewezen door de provincie om zeker 2027 helemaal energieneutraal te zijn. Er worden op dit moment scans uitgevoerd door studenten van het Drenthe College zij kunnen dit als opdracht voor hun examen meenemen. Er zouden ook nog mensen kunnen worden opgeleid om de scans uit te voeren aldus de woordvoerder.

WijkKlikEmmerhout
Na uitleg wat WijkklikEmmerhout in en voor de wijk doet; er komen veel, vooral oudere, mensen met vragen over de pc, telefoon, tablet, IPad. Vertelt de woordvoerder dat WijkKlikEmmerhout ook voldoende kennis in huis heeft om computers te repareren en van een oudere, trage laptop weer een snellere te kan maken, waardoor vooral ouder Emmerhouters de digitale regie in eigen hand kunnen blijven houden. WijkKlikEmmerhout is zich aan het oriënteren op de aanschaf van nieuw modern lesmateriaal. Inmiddels heeft WijkklikEmmerhout een nieuw onderkomen in de Tussenstee, Ravelijn 104. Ook WijkKlikEmmerhout is op zoek naar gedreven vrijwilligers.