Buurt kan meehelpen

Tijdens de race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recycling. Ook buurtbewoners kunnen de kinderen helpen! Zij kunnen hun textiel aanbieden op www.textielrace.nl. Leerlingen komen het textiel dan bij hen thuis ophalen. Voor al het ingezamelde
textiel scoren de scholen punten. Deze punten worden op deze site bijgehouden. De school die aan het einde de meeste punten heeft verzameld, wint een leuke schoolreis naar het Fabrieksmuseum in Enschede.

En na de textielrace?

Textiel kan men uiteraard het hele jaar door inleveren. In gemeente Emmen is er overal wel een textielcontainer van Sympany in de buurt, meestal bij winkelcentra. Maar het kan ook bij kringloopwinkels (Het Goed) of bij kerken (Sam’s). Het inleveren van textiel is altijd gratis, maar men moet niet de milieupas vergeten om de container te openen. Bijkomend voordeel is dat het textiel niet meer in de restcontainer gaat. Hierdoor heeft men minder restafval en hoeft men minder aan Diftar te betalen. Het goed scheiden van textiel is dus goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.