Als je om je heen kijkt, wat zie je dan? Een koelkast in de hoek, lampen boven je hoofd, de tv? Misschien lees je dit op je laptop? Er bestaat een grote kans dat in jouw directe omgeving verschillende vormen van techniek te vinden zijn. Techniek heeft invloed op bijna alle vlakken van ons moderne leven. Genoeg reden dus om hier dieper in te duiken! Op het terugkerende techevent Innofuture krijgen kinderen en jongeren de kans om op een speelse manier kennis te maken met de waardevolle technische sector en al zijn diverse beroepen.

Tijdens Innofuture staat zelf doen en beleven centraal. Op de locatie is meer dan 3000 vierkante meter aan techniek in alle vormen te ontdekken. Je hopt van ervaring naar ervaring met de tientallen verschillende stands die aanwezig zijn op het evenement. Kun jij een spel winnen van een robot? Bewijs het maar! Word uitgedaagd met leuke proefjes, ga aan de slag op het timmerplein, stap in de wereld van Virtual Reality of ontmoet de helden BB-8 en R2D2 uit Star Wars.
Van innovatieve technieken gericht op energie, chemie, ICT en robotica tot elektrotechniek, bouw en metaal: er valt veel te beleven!

Innofuture wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partijen vanuit het onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid met als doel om te laten zien hoe leuk en divers techniek is, welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en welke impact techniek heeft op de werkzaamheden in uiteenlopende branches.

Het evenement vindt plaats op de vrijdag en zaterdag voor verschillende doelgroepen. Op vrijdag 10 februari komen leerlingen van klas 1 van het voortgezet onderwijs uit de regio’s Emmen, Borger, Coevorden en Ter Apel naar de Busremise om in de techniekwereld te duiken. Zaterdag 11 februari is het evenement voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie over het programma is te vinden op de Facebookpagina en website van Innofuture (www.inno-future.nl).

                    Foto's: Gemaakt door Linda Meijer