“We zijn erg onder de indruk geraakt van de kandidaten”, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. “Ze wisten heel goed onder woorden te brengen wat ze voor hun leeftijdsgenootjes willen betekenen. Daarnaast maakten ze duidelijk dat er in het beleid van de gemeente meer rekening moet worden gehouden met kinderen.”

“Emmen moet een fijne gemeente zijn voor kinderen en jongeren om op te groeien”, zegt wethouder Dewy Leal. “Ze hebben zelf heel goede ideeën hoe dat nóg leuker en beter kan worden voor alle kinderen. Het is belangrijk dat kinderen een stem krijgen. In de kinderraden op de scholen in dorpen en wijken kan dat al. In de tweede helft van 2023 krijgt Emmen ook een kinderraad voor de hele gemeente.”

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in het Atlastheater werd Jayvion vanavond aan de inwoners van de gemeente voorgesteld. Het is de bedoeling dat hij burgemeester Eric van Oosterhout bij officiële momenten assisteert. Bovendien gaat de kinderburgemeester ook een bijdrage leveren aan en meedenken over het jeugdbeleid van de gemeente. Tijdens de raadsvergadering op 26 januari wordt Jayvion officieel geïnstalleerd.