19-10-2022

Vogelgriep is besmettelijk onder dieren. Eind september zijn daarom kuikens geruimd bij een pluimveebedrijf in onze gemeente waar vogelgriep was.

Het risico dat mensen het vogelgriepvirus krijgen is zeer klein. Mensen kunnen het virus wel verspreiden, bijvoorbeeld via hun handen, kleren of schoenen. Vindt u een dode vogel? Raak de vogel dan niet aan en zorg dat uw hond of kat het dier ook niet aanraakt. Afhankelijk van de situatie kunt u een melding maken, het dier opruimen of de vogel laten ophalen.

Melding
Een dode vogel hoeft niet ziek te zijn. Ziet u meerdere dode vogels bij elkaar? Dan is de kans op ziekte groter. U kunt één of meerdere dode vogels melden. Wanneer organisaties ziekte vermoeden, halen ze de vogel(s) op om onderzoek te doen. U kunt hiervoor contact opnemen met Area Reiniging via telefoonnummer 0900 – 234 55 55. Wanneer zij het dier niet kunnen ophalen, laten zij u weten wat u kunt doen.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie over de vogelgriep rijksoverheid.nl/onderwerpen/vogelgriep.

Bron: Emmen nieuws.nl