Johan Withaar

08-10-2022


Unieke beelden tijdens lezing over geschiedenis van Emmerhout
Het boek over de wijk laat nog even op zich wachten, maar toch heeft geschiedenisschrijver Johan Withaar al genoeg ontdekt over de historie van Emmerhout. De Emmenaar werkt niet voor niets al drie jaar mee aan een boekwerk over de derde nieuwbouwwijk van Emmen en haar vroegere bewoners.
Schepershof

Komende woensdag 12 oktober deelt Withaar alvast een paar van zijn ontdekkingen tijdens een lezing over Emmerhout in kerkelijk centrum De Schepershof aan het Waal 400. De bijeenkomst begint om half drie.
Unieke beelden

Naast boeiende verhalen en anekdotes komt Withaar ook met unieke beelden over zijn woonwijk. Over Emmerhout is volgens hem veel meer te vertellen dan de gebruikelijke verhalen over zich aan woonerven vergapende toeristen. Ook voor de bouw van de wijk woonden er volgens hem mensen met een boeiende geschiedenis.

Boeiende middag
‘Ook over de jonge jaren van Emmerhout is genoeg bijzonders te melden en/of te laten zien. Omdat ik al jaren aan een boek werk is er meer dan voldoende materiaal om er komende woensdag een boeiende middag van te maken. Kom wel op tijd want vol is vol’ aldus de Emmerhoutkenner.