25-09-2022

In aansluiting op het thema "Gi-ga-groen" van de kinderboekenweek van dit jaar heeft "Polleke buitenbieb" aan de Laan van het kwekebos 375 in Emmerhout tientallen fraaie boekenleggers ingekocht met kleurrijke vogelveren in aquareltechniek erop afgebeeld. Iedereen mag persoonlijk op de openingsdag van de boekenweek, namelijk op woensdag 5 oktober tussen 14.00 en 22.00 uur persoonlijk één luxe boekenlegger komen afhalen. Bovendien heeft "Polleke" als verrassing voor elke 10e bezoeker een fraai bronzen kevertje om mee naar huis te nemen! Geldt wel: OP = OP !

Uiteraard kan er ook gelijktijdig een (strip)boek worden geleend; de buitenbieb is immers 24/7 toegankelijk voor kinderen en volwassenen die er gratis een boek willen lenen voor tien dagen. Ook boeken die aansluiten bij het thema van de boekenweek zijn in de buitenkasten te vinden. 

Aan de verhalenschrijfwedstrijd "Mijn leven als dier" (in de ik-vorm) kan nog tot 1 november worden meegedaan door zowel kinderen, young adults als volwassenen. Kinderen die nog niet kunnen schrijven, mogen meedoen met een tekening van hun lievelingsdier.