18-09-2022
Maarten en Vincent van Rossem bezoeken komende woensdag Emmen. De historicus en de architectuurhistoricus maken opnamen voor hun nieuwe tv-programma De Broeders Van Rossem. Dit is de opvolger van Hier zijn de Van Rossems, waarin ze samen met hun enkele maanden geleden overleden zus Sis van Rossem steden bezochten.

In Emmen bezoeken beide heren de wijken Emmerhout (foto), Angelslo en Emmermeer. Er is vooral aandacht voor de wederopbouwprojecten in deze wijken.

In Emmermeer bekijkt het tweetal de door architect Arne Nicolai ontworpen flats aan de Nijkampen en de Meerstraat. Ook hopen ze van flatbewoners te horen hoe het wonen in deze te slopen flats bevalt. Lefier wil deze flats in Emmermeer binnen enkele jaren vervangen door nieuwbouw. Nicolai stond ook aan de basis van de wijk Emmerhout.

De Van Rossems discussiëren woensdagmiddag in hoeverre de historie van de flats opweegt tegen de voordelen die nieuwbouw met zich meebrengt. Het is nog niet duidelijk wanneer het bezoek van de Broeders Van Rossem aan Emmen op tv te zien is.

Bron: Maarten Laning