Mijn leven als dier!

06-09-2022

De herfstwedstrijd van "Polleke buitenbiep"luidt als volgt:

schrijf een verhaal (in het Nederlands, Engels of Drents) over een geliefd huisdier, interessant (safari)dier of gefantaseerd fabelwezen. In de ik-vorm!

Uzelf kruipt dus in de huid van bijvoorbeeld een konijn, parkiet, draak, leeuw of kameleon. Laat de jury mee op jacht gaan, stoeien, vliegen, klimmen of een winterslaap houden. Wat u maar wil! U kunt de betrokkenheid eventueel vergroten door gebruik te maken van zintuiglijke indrukken die u meeneemt in uw beschrijvingen. 

Kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven, mogen een tekening inleveren van hun lievelingsdier of speelgoedknuffel. 

Inzendingen moeten vóór 1 november binnen zijn bij "Polleke buitenbieb" aan de Laan van het Kwekebos 375 in Emmerhout (7823 KJ). Onder vermelding van naam, adres en leeftijd. De winnaars krijgen hun gewonnen prijs thuisbezorgd, samen met een verkorte versie van het juryrapport. 

"Polleke buitenbieb" heeft sinds corona uitbrak een 24/7 gratis uitleen van pakweg 400 boeken buitenshuis voor kinderen en (jong) volwassenen: zölf kaizen! 

Regelmatig worden de collecties aangevuld en gerouleerd.