01 mei 2022

De buitenbieb aan de Laan van het Kwekebos 375 te Emmerhout heeft, naast haar (gratis) 24/7 uitleen van boeken en het organiseren van thematische schrijfwedstrijden, sinds maart een bescheiden uitleen van zandbakspeelgoed, te gebruiken in de openbare speeltuin/zandbak naast het woonhuis. Kinderen uit de directe omgeving (zie foto's) weten inmiddels de aan de houten schutting in de speeltuin opgehangen emmertjes en scheppen te vinden en ook oma's met kleinkinderen die de speeltuin toevallig tegenkomen, maken er dankbaar gebruik van. 

"Hang je ze straks weer hier? Veel plezier!" is te lezen op het houten bord met dubbele haken waaraan het speelgoed na gebruik wordt opgeborgen door de kinderen zelf.

Het rek kan echter nog flink wat graaf- en bouwmaterialen gebruiken, zoals naast emmers en scheppen, vooral ook vormpjes en zeven. Solide graafauto's en ander rijdend materieel zullen door kinderen zeker worden gewaardeerd en staan bovenaan het wensenlijstje.

Onbeschadigd zandbakspeelgoed dat u wilt afstaan, kunt u zelf zonder afspraak aan het ophanghek hangen; weerbestendige autootjes kunnen eronder worden geparkeerd.