Vind je spreken moeilijk, is de taal je te machtig……wij kunnen je helpen. Uiteindelijk zijn we in oktober 2021 gestart met een groepje van zo’n acht personen. Dat was erg mooi wat aantal betreft. Bijna iedereen van deze groep vindt de Nederlandse taal erg moeilijk en dat is het ook. Uitspraak, zinsopbouw en het spreken in goede zinnen valt niet mee. Vooral dat laatste is lastig. Daarna gingen we de computer meer gebruiken. Nu leren we ook om de juiste knoppen op de computer of laptop te bedienen, zodat we naar een site kunnen gaan om echt de Nederlandse taal te oefenen. We zien en lezen woorden, zien daarnaast de plaatjes en horen ook nog de uitspraak. Deze woorden gaan over alledaagse dingen, zoals thuis, het verkeer, de stad of boodschappen doen. Dat stukje knoppen-cursus om naar de site te gaan kennen de meeste mensen nu al wel. De site die we gebruiken is www.oefenen.nl en deze site is ook heel erg geschikt voor mensen die wat meer op de computer of laptop willen doen.

Wanneer je thuis geen laptop hebt, kun je er tijdens de cursus wel eentje lenen. De wil om beter Nederlands te leren spreken en begrijpen is noodzakelijk.

Hebt uzelf of kent u iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Neem dan contact met ons op. Wellicht kunnen wij u helpen! Neem dan contact op met Steffen Moorman, tel. 06-46551148.

Lijkt het je leuk om deze mensen ook te helpen om beter Nederlands te leren lezen, praten en schrijven?

Neem dan Neem dan contact op met:
Steffen Moorman, tel. 06-46551148.