Ieder kwartaal organiseert vrijwilligersorganisatie "Polleke buitenbieb", naast haar 24/7 boekuitleen in de voortuin aan de Laan van het Kwekebos 375 te Emmerhout, een thematische schrijfwedstrijd waaraan iedereen gratis kan deelnemen in het Nederlands, Engels of Drents dialect. Daarnaast worden er incidenteel ook andere wedstrijden georganiseerd waarbij ook prachtige boeken en leuke nekhangertjes te winnen zijn – nu dus een tekenwedstrijd rondom het thema Pasen. 

 

Het onderwerp mag in ruime zin worden geïnterpreteerd variërend van een oma die haar paasei opeet en onder de chocolade komt te zitten tot paasbroodjes, paashazen, het Bijbelse verhaal, paasbomen … de jury laat zich graag verrassen!
De beoordeling is in handen van schrijfster/kunstenares Gonny Smeulders-Veltman; zij volgde de opleiding tekenen aan de kunstacademie in Arendonk (België).

Mocht het zijn dat u liever schildert, haakt, breit, borduurt, zaagt en timmert of een collage maakt: ook dat is mogelijk.

Lever de tekening / het werkstuk voor 1 mei in bij het woonhuis van "Polleke buitenbieb", Laan van het Kwekebos 375,  7823 KJ  Emmerhout onder vermelding van naam-adres en leeftijd. De winnaars krijgen hun prijs thuis bezorgd.

Bovendien is het nog mogelijk om deel te nemen aan de lente-gedichtenwedstrijd: het thema is vrij maar het gemaakte gedicht moet met ballpoint op papier in brailletekens worden ingeleverd. Deadline is ook 1 mei 2022.

06-04-2022