Fietsclub

Fietsen is gezond en ook gezellig als je het samen doet. Houd je ervan om in een groepje te fietsen? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor u. Wie deel uitmaakt van een fietsclub fietst geregeld – samen met anderen – een mooie fietsroute tussen de tien en veertig kilometer. Er is onderweg aandacht voor veilig fietsen in een groep, hoe je het beste op- en af kunt stappen, lastige verkeerssituaties en nog veel meer. Daarnaast is er eens per maand een gast - bijvoorbeeld een fietsenmaker of een fysiotherapeut – die iets vertelt over een specifiek thema. Een medewerker van de Fietsersbond begeleidt de fietsclubs in het eerste jaar. Daarna kan de fietsclub zelfstandig voortbestaan. 

 

Start:  woensdag 11 mei en daarna wekelijks (10 weken)

Waar:  Sporthal de Zon                                                                                                                                                 

Vertrek: 13.00 uur tot 15.30 uur

Opgeven: doortrappen@fietserbond.nl

 

Het Fietsvitaalteam!  

Kom je op 5 april 2022 naar de Senioren Fitheid dag in Schoonebeek? Dan loop je waarschijnlijk het Fietsvitaalteam van Veilig Verkeer Nederland tegen het lijf. Het Fietsvitaalteam is niet te missen; het team heeft een aanhanger bij zich vol leuk en leerzaam materiaal over fietsen. De aanhanger is onder andere gevuld met een elektrische fiets die je uit kunt proberen, hulpmiddelen voor op de fiets waar je kennis mee kunt maken en foldermateriaal met handige tips. Heb je vragen over (veilig) fietsen? Je kunt de vrijwilligers van het Fietsvitaalteam het hemd van het lijf vragen. 

 

VCC app

In de bijlage vind u een folder met uitleg over de VCC app. Deze app (voluit: applicatie) kunt u op uw telefoon downloaden. Als u de app geïnstalleerd heeft, kunt u deelnemen aan activiteiten. Misschien wilt u samen met uw buurman of buurvrouw wandelen? Nodig hem of haar dan uit via de app. Wilt u een uitdaging (challenge) aangaan met een vriend(in), start dan een challenge! De buurtsportcoaches zullen de sportactiviteiten ook in de VCC app plaatsen.

Gemeente Emmen doet samen met nog 3 andere Europese steden mee aan het VCC-project om mensen te stimuleren meer te bewegen. Doet u ook mee?

Klik op de link om de bijlage te openen.

 

Groetjes Eefke, Edith en Esther