Foto: Redactie nieuws.nl

Vanaf dit jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning op een iets andere manier berekend dan voorgaande jaren. Dat meldt de gemeente Emmen. Er wordt gekeken naar het aantal vierkante meters (gebruikersoppervlakte) in plaats van de inhoud (kubieke meters) van uw woning.

Deze berekening is een landelijke verplichting en wordt voor het eerst toegepast in de gemeentelijke aanslag van 2022. Deze ontvangt u in februari.

De Gebruiksoppervlakte is de oppervlakte in uw woning (het aantal vierkante meters) dat gebruikt kan worden om te wonen. Hierbij moet de stahoogte minimaal 1,5 meter zijn. Aangebouwde delen die dicht zijn (zoals een garage, berging, erker, aanbouw of dakkapel) horen ook bij de Gebruiksoppervlakte. Als uw woning meer dan 1 woonlaag heeft (bijvoorbeeld de begane grond en een 1e verdieping), dan wordt de Gebruiksoppervlakte (het aantal vierkante meters) van alle woonlagen bij elkaar opgeteld.

Vanaf 2022 moeten alle WOZ-taxaties van woningen op vierkante meters (gebruiksoppervlakte) gebaseerd zijn. Dit is een landelijke verplichting waardoor we van kubieke meters naar vierkante meters over gaan. Dit zorgt landelijk voor duidelijkheid en eenheid voor woningeigenaren. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich houdt aan deze regels wordt de gemeente Emmen gecontroleerd door de Waarderingskamer.

Meer informatie over de nieuwe berekening leest u hier.

Bron: Emmen
Nieuws.nl
19-01-2022