We drinken ook een kopje koffie of thee en er mag best gelachen worden. Ook en vooral ook, wanneer er iets niet helemaal goed gezegd of gedaan wordt.

We zijn op 25 oktober 2021 gestart met een groepje mensen, die graag iets willen leren van de Nederlandse taal en over de computer. Bijna iedereen van de groep vindt taal moeilijk en dat is het ook: uitspraak, zinsbouw en het spreken in goede zinnen valt niet mee. Iedereen moet echt moeite doen om naar de lessen te komen en daarna ook thuis te blijven oefenen.  Vooral dat laatste is lastig. In de eerste lessen gebruikten we vooral een boekje, maar dat voor sommige mensen al te moeilijk.  Nu leren we ook om de juiste knoppen op de computer of laptop te bedienen, zodat we naar een site kunnen gaan om echt Nederlandse taal te oefenen.  We zien en lezen woorden, zien daarnaast de plaatjes en horen ook nog de uitspraak.  Deze woorden gaan over alledaagse dingen, zoals thuis, het verkeer, de stad of boodschappen doen.  Daarna zijn er verder steeds moeilijkere oefeningen te doen en te beluisteren. Ook zelf woorden schrijven kan een opdracht zijn. Zo willen we graag dat iedereen veel dingen leert van de Nederlandse taal en tegelijkertijd ook dingen leert op de computer of telefoon. Dat stukje knoppencursus om naar de site te gaan kennen de meeste mensen nu al wel.

Wanneer je thuis geen laptop hebt kun je er tijdens de cursus van WijkKlikEmmerhout er wel eentje lenen.  Maar vaak thuis oefenen, zowel spreken, schrijven en lezen is het beste. De wil om wat te leren, doorzettingsvermogen en niet te gauw opgeven is hel belangrijk.

Meer info:

Steffen Moorman

Secretaris WijkKlikEmmerhout

Mail:  secretaris@wijkklikemmerhout.nl

TeL:  06-46551148