Mogelijkheden voor economische groei

Gedeputeerde Cees Bijl: ,,Een goed wegennet, waar het verkeer veilig en vlot door kan rijden draagt bij aan de ontwikkeling van dit hele gebied om te wonen, werken en recreëren. Mede dankzij de gezamenlijke aanleg van het knooppunt van de N391 met de N366 bij Ter Apel met de provincie Groningen, biedt deze weg ook voor Oost-Groningen mogelijkheden voor economische groei.”

Wethouder René van der Weide: ,,Emmen heeft veel bedrijvigheid. Daarvoor is een veilige en vlotte bereikbaarheid voor alle verkeer een voorwaarde. De aanleg van de ongelijkvloerse aansluiting Emmerschans draagt daar zeker aan bij.”

Verkeer kan zoveel mogelijk doorrijden

Aannemer KWS Infra uit Leek begint in november met onder andere het verwijderen van bomen, kabels en leidingen verleggen en grondwerkzaamheden voorbereiden. Voor de bomen die moeten wijken, komen op een andere plek andere bomen terug. Tijdelijke maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk door kan rijden op de Rondweg. De bouwwerkzaamheden zijn oktober 2022 afgerond.

Op dinsdag 23 november wordt een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden gehouden. Medewerkers van de provincie Drenthe, gemeente Emmen en de aannemer zijn tussen 16.00 en 20.00 uur aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De bijeenkomst vindt plaats in het projectbureau MM Bereikbaar aan de Oude Meerdijk 22 in Emmen.