Van Emmermeer tot de Rietlanden, van Nieuw-Amsterdam tot Klazienaveen; heel gemeente Emmen stond in het teken van Gluren bij de Buren. Van ontroerende poëzie tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Tim Kamphuis: “Het programma in Emmen was ontzettend gevarieerd en wordt echt gedragen door de betrokkenheid van terugkerende én nieuwe tuineigenaren en artiesten. Ik ben trots om te zien dat het festival ook in Drenthe zo omarmt wordt."

 

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag, maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.