Wie zijn Anna en Matías?


Anna uit België en Matias uit Mexico (foto Travel Active)

De 17-jarige positief ingestelde Anna heeft een goed gevoel voor humor, houdt van lachen en geniet van elk moment. Ze kan niet zonder muziek en speelt al vier jaar piano. Ze vindt het leuk om te koken en hoopt ook af en toe voor het gastgezin te kunnen koken, met name traditionele Belgische gerechten! Leer Anna beter kennen! Bekijk haar profiel op onze website. Matías is 16 jaar, komt uit Mexico en gaat in Nederland tweetalig onderwijs volgen. De sportieve jongen zit nooit stil. Naast voetballen, hardlopen en basketballen, tekent Matías graag en houdt hij van gitaar spelen. De Mexicaanse Matías beter leren kennen? Bekijk zijn profiel op onze website.

 

Studenten Clara en Willa over hun uitwisseling

Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten zijn sinds dit schooljaar in Nederland en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastgezin. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

 

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

 

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coördinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coördinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen. Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Anna, Matías, de andere buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland.