Energiezuinige modelwoning in Emmerhout

Wat is er allemaal mogelijk om uw woning duurzaam te maken? Denk aan isoleren, het plaatsen van zonnepanelen op het dak, maar ook led-verlichting en een waterbesparende douchekop. In de modelwoning zijn straks veel mogelijkheden te zien. Ook is er informatie over de kosten en besparing van deze maatregelen. De modelwoning is een plek waar woningeigenaren komen om advies te krijgen over mogelijke maatregelen die ze zelf kunnen nemen of laten uitvoeren.
 
De modelwoning als voorbeeld voor langer zelfstandig thuis wonen
Als mensen ouder worden, dan veranderen hun wensen en eisen voor hun huis. Kunt u makkelijk met de rollator uit de voeten? Wordt traplopen steeds zwaarder? Wat moet ik met mijn tuin doen? In de modelwoning laten we zien wat voor mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen.
 
Wethouder Otter over de modelwoning: ‘Betaalbaar en comfortabel wonen in een fijne omgeving dat is het belangrijkste uitgangspunt voor de modelwoning in Emmen. Ook als leeftijd een rol gaat spelen is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen. Met deze modelwoning geven we niet alleen informatie over energie en zelfstandig wonen, maar denken we ook met inwoners mee over hun eigen situatie en mogelijkheden.’
De modelwoning is onderdeel van de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe. Onderdeel van de aanvraag voor de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe is het realiseren van een modelwoning, waarin mogelijke technieken zijn te zien en waar bijbehorende informatie te vinden is. De modelwoning is opgenomen in de uitvoeringsagenda van de Woon- en Leefbaarheidsvisie Emmerhout.