,,Van deze cijfers schrik ik wel”, vertelt omwonende Jan Hesseling (72). Hij maakte zich samen met buurtgenoot Jan Mulder hard voor de komst van de snelheidssmileys. Volgens hem werd er vaak te hard gereden op de weg. Dit terwijl in de buurt kinderen wonen en veel mensen de straat moeten oversteken om bij de winkels te komen. ,,Het was gewoon een gevaarlijke situatie.”

Hoewel de Emmenaar denkt dat het iets beter gaat sinds de komst van de smileys, stelt Hesseling vast dat het probleem niet is opgelost. ,,Het gaat gewoon nog niet goed. Zeker ’s nachts is het hier soms net een racebaan", vertelt hij.

Gelet op de cijfers en het feit dat de snelheidssmileys niet het gewenste effect hebben, wil Hesseling dat er meer actie wordt ondernomen. Zo wenst hij dat de politie vaker op snelheid gaat controleren op de Houtweg. ,,Want zoals het nu gaat, kan het niet meer. Het is echt belangrijk voor de veiligheid dat er nu iets gaat gebeuren.”

Voorzitter Wytse Bouma van de wijkvereniging noemt het best teleurstellend dat zoveel mensen zich niet aan de snelheid houden. Hij gaat het probleem aankaarten bij de wijkagent.