Wanneer het verhaal in het (Drents) dialect of een taal zoals het Engels, Frans of Arabisch zijn bedacht en geschreven, dan worden de deelnemers verzocht om het verhaal tevens in het Nederlands vertaald aan te bieden.

Teken, schilder, fotografeer of knutsel je graag ?  Daag jezelf uit om in de kerstvakantie het verhaal ook nog te illustreren ...  Weet je geen onderwerp ?  Bekijk dan eens de foto's op een jaarkalender of laat je inspireren door de gekke fratsen van je lievelingskat of schrijf over je idool. Schrijven IS niet moeilijk ! Besef: álle sprookjes en volksvertéllingen werden oorspronkelijk mondeling doorgegeven aan anderen. Beeld je dus in dat je aan het vertellen bent, dan gaat het schrijven vanzelf.

Vóór 1 februari 2021 moeten de verhalen zijn ingeleverd bij "Polleke" door de brievenbus van de woning: Laan van het Kwekebos 375, 7823 KJ EMMEN (afgeven of per post.nl) . Initiatiefneemster Gonny Smeulders - Veltman is van beroep schrijfster/dichteres en recensente voor het openbare bibliotheekwezen. Vanaf 15 februari zijn de winnaars bekend en zullen zij het gewonnen boek thuis krijgen bezorgd. 

Vergeet dus niet je naam, adres en leeftijd te vermelden !  Een lijst van alle winnaars zal eind februari worden opgehangen bij (kinder)buitenbieb "Polleke": Laan van het kwekebos 375, 7823 KJ EMMEN (Emmerhout).