Aangemeld als "Kinderzwerfboekstation Polleke" verspreidt de kinderbuitenbieb momenteel dagelijks via de bushokjes in Emmerhout/Emmerschans en ook in andere dorpen in de omgeving allerlei boeken: van fraai prentenboek, grappig stripverhaal tot spannend kinder- / jeugdboek. Initiatiefneemster Gonny Smeulders-Veltman voelt zich momenteel gelijk een van Sints pieten tijdens de verspreiding van de boeken.

Elk zwerfboek is voorzien van twee grote stickers. Via de omslag is daardoor meteen al te zien dat het om een zwerfboek gaat. De sticker binnenin het zwerfboek, op het voorste schutblad, bevat een unieke code (meestal een combinatie van cijfers en letters). Zodra het boek in een bushokje wordt gevonden, wordt deze zwerfcode online door de vinder gemeld bij www.kinderzwerfboek.nl

Het spannende is dat de lezer daarna steeds bericht krijgt van de verdere vindplaatsen van het zwerfboek, want het  boek wordt steeds weer op zwerftocht gestuurd vanuit een andere, droge lokatie. Zoals vanuit het winkelcentrum, treinstation, de eigen school of sportclub.

Fascinerend dus wanneer jijzelf meewerkt aan de zwerftocht tot misschien wel in Middelburg of Maastricht ! En ... natuurlijk nadat je het boek eerst zelf hebt kunnen lezen !

"Kinderbuitenbieb Polleke"  is gevestigd: Laan van het Kwekebos 375, Emmerhout. 

Meer info over het vrijwilligersproject: https://www.doneeractie.nl/kinderbieb-polleke-in-buitenlucht-voor-buurt/-46970