"Polleke", de - gelaarsde kaSt - , is met zijn hoge poten letterlijk in rode laarzen gezet. Als woordspeling, knipoog naar sprookjes wereldwijd - de lievelingsverhalen van initiatiefneemster Gonny Smeulders-Veltman (jeugdbibliothecaresse van huis uit en recensente van beroep). De mini-bieb herbergt, over verschillende vakken verdeeld, twee meter aan boeken. Maar voor uitleen en regelmatig wisselen van de collectie zijn ongeveer tien meter nodig. 

Gelukkig kon "Polleke" reeds binnen vier weken van start gaan mede dankzij de ijver van echtgenoot Joep Smeulders die de kast bouwde. Maar ook dankzij de enthousiaste hulp van uitgeverij Kluitman, boekhandel Primera-Emmerhout, VMBO "Terra" in Meppel en verschillende particuliere schenkers van boeken. 

Met het oog op de reeds genoemde benodigde tien meter, kunt u echter nog steeds (óók in de toekomst) boeken (zonder afspraak) blijven afgeven aan Laan van het Kwekebos nr. 375. Het project in zijn totaliteit eenmalig financieel steunen met een kleine donatie is mogelijk; ondermeer via:

(http://www.doneeractie.nl/kinderbieb-polleke-in-buitenlucht-voor-buurt/-46970) .

Post voor "Polleke", zoals kindertekeningen - graag via de "gewone" brievenbus op nr. 375.