“Oorspronkelijk heette het al de Wilker, toen het gebouw nog als school fungeerde, later werd het Op Eigen Houtje En daarna Pand 88. Maar door een verkeerd beheer en onbetrouwbaarheid van een persoon liep alles vast en ging de boel gewoon kapot “verteld Jo.

Hij besloot zijn schouders eronder te zetten ( en ook de schouders van Corrie ] en de boel weer in het gareel te krijgen.

“We zijn nog in het begin, maar het loopt al lekker, en we krijgen veel positieve reacties “ Het gebouw ziet er door het vele  schoonmaakwerk van Corrie en de werkzaamheden van Jo schoon en gezellig uit.

Er zijn verschillende groepjes door de week bezig. Op de maandagavond is er de sjoelclub, op dinsdagmiddag een handwerk/hobby/knutsel clubje, Op woensdagmiddag de zoete inval, en 1 keer per maand de gezellige bingo met leuke prijzen.

Ook als je een feestje wilt organiseren kun je bij de Wilker terecht.

 

Tijdens ons gesprek merk ik duidelijk dat Jo en Corrie er zeer gedreven mee bezig zijn, ze willen graag verbinding tussen de mensen, gezelligheid en saamhorigheid zonder afstand. Geen verschil maken in afkomst, taal of wat dan ook. Jong en oud kan hier terecht.

In het gebouw zijn ook een kinderopvang gehuisvest , 2 kerken en de tweedehandskleding winkel van Sedna.

 

Kortom, iedereen is van harte welkom, ook voor een lekker kopje koffie op het terras, zoals ik gemerkt heb. Ik wens Jo en Corrie heel veel succes en bij deze bedank ik ze voor hun gastvrijheid en voor dit gesprek.

Greet Meeuwsen